Andalbagat C-pentue

Aprikoosi kääpiövillakoirapentue syntynyt 23.9.2013, neljä narttua ja yksi uros.
Kaikki C-pentueen pennut ovat saaneet omat kodit.

11.10.2014: Pentukuvia viime syksyltä

Kuvissa esiintyvät lähes 8-viikkoiset C-pentumme, isä C.I.B Yamit Muskat Rozamur "Risto" ja emä FI MVA Dana Francheska Doni "Kirma".

Pennut ennen pesua ja konetöitä vasemmalta oikealle Nella, Doris, Luca, Peppi ja Ella.


Pennut pestyinä ja puunattuina vasemmalta oikealle Doris, Peppi, Luca, Ella ja Nella.Pennut vasemmalta oikealle Peppi, Doris, Luca, Nella ja Ella.Vasemmalta oikealle Peppi, Ella, Luca, Kirma-emä, Doris ja Nella.
2.12.2013: Kuvia ja kuulumisia

Ihanat 10 viikkoiset C-pentumme ovat muuttaneet omiin koteihinsa. Onnea Ellan, Nellan, Pepin, Doriksen ja Lucan perheet! Kuulumisten mukaan pikkuisten kotiutuminen on sujunut hyvin. Ella-tyttö jäi sijoitukseen, mielenkiinnolla odotamme mitä neidon tulevaisuus tuo tullessaan!

Pari viikkoa sitten puunasimme puudelipennut edustuskuntoon ja napsimme niistä kuvat. Kiitos trimmitiimi Kaisu, Sari ja Tiina! Alla olevissa kuvissa lähes 8-viikkoiset C-pentumme. Isä C.I.B AGI3 Yamit Muskat Rozamur "Risto" ja emä FI MVA Dana Francheska Doni "Kirma". Tämän sivun lopussa on enemmän tietoa isästä ja emästä.


Andalbagat Curlie Whirlie "Ella"
omistaja Henriika Moisio, haltija Suvi Törönen.Andalbagat Charmeur Jongleur "Luca"Andalbagat Clara Columba "Peppi"Andalbagat Charlotte Petite "Nella"Andalbagat Ciara Capella "Doris"5.11.2013: Uusia kuvia ja kuulumisia

6 viikon ikäiset C-pentumme voivat hyvin ja ovat kaikki ihanan reippaita ja avoimia. Kirma-emo vieroittaa pentuja johdonmukaisesti maitobaarilta ja pentujen ruokailu onkin lähes pelkästään monipuolista BARF-ruokaa. Imetyksen loppumisesta huolimatta Kirma leikittää ja kouluttaa pentuja vielä runsaasti, ne oppivatkin korvaamattomia sosiaalisia taitoja emältään, toisiltaan ja perheemme muilta aikuisilta koirilta. Koiranomi Kikka Pitkänen kävi myös tekemässä pennuille niiden luonnetta kuvaavat pentutestit, jotka menivät oikein hyvin. Viikonloppuna pennut harjoittelivat myös villakoiran välttämättömiä turkinhoitotoimenpiteitä; kuonon, tassujen ja perän ajelua, pesua ja föönausta. Seuraavana vuorossa onkin eläinlääkärin tarkastus.


Alla olevissa kuvissa lähes 6-viikkoiset C-pentumme kirmaavat pihalla. Sisäsiisteyden alkeita opetellaan useilla päivittäisillä ulkoilukäynneillä.10.10.2013: Uusia kuvia ja kuulumisia

Kirman ja Riston 2,5 viikon ikäiset pennut voivat hyvin ja kasvavat tasaisesti ensimmäinen matokuurikin on juuri saatu. Pennut viihtyvät nyt jo sylissä ja harjoittelevat koiramaisia elkeitä kuten hännän heilutusta, murinaa ja kasvattajan kasvojen pesua! Pentujen elo on vielä tässä vaiheessa kovin rauhallista ja hiljaista verrattuna siihen menoon ja meininkiin mitä on odotettavissa muutaman viikon päästä.

Alla olevissa kuvissa 11 päivän ikäiset C-pentumme nauttivat ruokalevosta.

Välillä mamma malttaa pitää pienokaisiaan silmällä pentulaatikon ulkopuolelta.


Alla olevissa kuvissa C-pentueemme kuuden päivän iässä.

Maitobaarin lisäksi emällä on tärkeä tehtävä huolehtia pentujen suolen ja rakon tyhjennyksestä ensimmäisten elinviikkojen aikana:


25.9.2013: Kuvia vastasyntyneistä C-pennuista.

Kirmalle ja Ristolle syntyi potra ja pirteä pentue. Neljä neitoa, yksi poitsu ja Kirma-emo voivat hyvin. Kasvattajan iloksi synnytys sujui kuin oppikirjassa ja pentujen syntymäpainotpainotkin olivat harvinaisen tasaiset, 185-205 gramman väliltä. Pentueen alku on lähtenyt hyvin käyntiin, seuraamme mielenkiinnolla pentueen kehittymistä.

Aprikoosi pentue syntynyt 23.9.2013, neljä narttua ja yksi uros.

Pentueen isä C.I.B FI & LV & LT & EE MVA V-09 AGI-3 Yamit Muskat Rozamur "Risto"
(isä RU MVA Solnes a Rose for Noddy, emä RU MVA Ocharovanie Estee Lauder)

Pentueen emä FI MVA Dana Francheska Doni "Kirma"
(isä C.I.B Geppetto's Roller Coaster, emä RU MVA Jantarnaja Komnata Bella Mona Liza)

Terveys: Pentueen vanhemmat ovat syntyneet vuonna 2007 ja eläneet elämänsä terveinä. Niin emä Kirman kuin isä Riston silmät ja polvet on tarkastettu terveiksi alle vuoden sisällä. Molemmat on myös testattu geneettisesti terveiksi (prcd-A) PRA silmäsairauden suhteen. Kirmalla on lisäksi sydämen kuuntelutulos viime hutikuulta, tulos ei sivuääniä sekä tulokset kyynärnivelet 0/0 ja lonkat C/B.
Luonne: Risto on reipas ja tarmokas harrastuskoira ja kilpailee agilityn Mini3-luokassa ja tokon alokasluokassa. Se on luonteeltaan itsevarma ja aina innolla mukana toiminnassa. Kirma on luonteeltaan tasapainoinen, iloinen ja ystävällinen. Koulutustilanteissa sillä on erinomainen keskittymiskyky ja se on hyvin yhteistyöhaluinen.
Näyttelyt: Risto on vuoden 2009 paras H/A/P kääpiövillakoira ja vuoden 2008 toiseksi paras. Se on menestynyt näyttelyissä erinomaisesti eikä vähiten upeiden liikkeidensä ansiosta. Erittäin kauniin ja elegantin tyypin sekä klassisen kauniin puudelipään omaava Kirma on valittu viisi kertaa rotunsa parhaaksi. Myös Kirman jälkeläiset ovat menestyneet erittäin hyvin näyttelyissä: aprikoosi Rauha valioitui kesällä saaden sertit kolmesta peräkkäisestä näyttelystä ja Rauhaa nuoremmat mustat sisarukset mustat Morri ja Frida on kumpikin palkittu sertifikaatilla.
Sukutaulu: Kennelliiton Koiranetissä.