Andalbagat D-pentue

Kääpiövillakoirapentue syntynyt 28.10.2013, kolme narttua ja yksi uros.
Kaikki pennut ovat saaneet omat kodit.


10.10.2014: Pentukuvia viime talvelta

Alla olevissa kuvissa esiintyvät 8,5 viikon ikäiset D-pentumme. Isä musta C.I.B NORD MVA Tamarettos Anemone Blanka "Baloo" ja emä aprikoosi FI MVA Andalbagat Aqua Lavinne "Rauha". Tämän sivun lopussa on enemmän tietoa isästä ja emästä.

Alakuva vasemmalta oikealle: Tiki, Nuppu, Rauha, Tuisku ja KaraAndalbagat Dent de Lion "Tuisku"
Teemme yhteistyötä omistaja Marjo Lehto & perheen kanssa.Andalbagat Dioria Tigrisia "Nuppu"Andalbagat Donna Tigrinnan "Kara"Andalbagat Diore Tigress "Tiki"

Yhteiskuvissa vastapestyt ja föönatut pennut vasemmalta oikealle: Tiki, Nuppu, Tuisku ja Kara

Sama nelikko ennen pesua: Tiki, Tuisku, Kara ja NuppuNyt leikitään!
7.12.2013: D-pentujen kuulumisia

D-pentumme täyttävät ylihuomenna kuusi viikkoa ja ovat aivan ihania villiviikareita. BARF-ruoka monipuolistuu koko ajan ja ruokalistalla on jauhettuja kanansiipiä, kasvismurskaa, naudanmahaa, sikaa, kalkkunaa ja poroa. Pennuista kaksi narttua on vielä vapaana koti- ja harrastuskoiriksi. Viikonloppuna meillä oli hoidossa 11 viikon ikäinen Ella (Andalbagat Curlie Whirlie) ja hienosti pitivät pikkuiset puoliaan "isosisko-Ellan" välillä hurjissakin leikeissä. Pennut pestiin ja föönattiin tänään ensimmäistä kertaa ja kaikki suhtautuivat näihin villakoiralle tuiki tarpeellisiin toimenpiteisiin oikein reippaasti. Seuraavien viikkojen aikana pennuilla on ulkoilun, syömisen ja leikkimisen lisäksi edessään runsaasti ohjelmaa: eläinlääkärin tarkastus, koiranomin pentutestit, virallisten nimien saaminen, rekisteröinti sekä ajelua, pesua, föönausta ja valokuvausta.4.11.2013: Uusia kuvia ja kuulumisia

Rauhan ja Baloon pennut voivat oikein hyvin ja kasvavat tasaisesti. On ollut kiva nähdä, että Rauha on vähintään yhtä hyvä emä kuin sen oma emä Kirma. Alla olevissa kuvissa D-pentumme ovat 5 päivän ikäisiä.


Alla on esitelty pentueen vanhemmat.

Pentueen isä C.I.B NORD MVA KBVH-10 Tamarettos Anemone Blanka "Baloo"
(isä SE MVA Solnes the Wizard from Os, emä Lucky Days Diesel)

Pentueen emä FI MVA Andalbagat Aqua Lavinne "Rauha"
(isä C.I.B Ansvel Russian Revolutionist, emä FI MVA Dana Francheska Doni)


Mielestämme sopivin uros Rauhalle löytyi Ruotsista, Göteborgista. Vot tutustua Baloon ja kennel Ten Sharp kotisivuihin.

Terveys: Pentueen vanhemmat ovat perusterveitä koiria. Niin emä Rauhan kuin isä Baloon silmät on tarkastettu terveiksi alle vuoden sisällä. Vanhempien polvet on tarkastettu myös terveiksi ja molemmat on testattu geneettisesti terveiksi PRA silmäsairauden suhteen (PRA prcd terve).
Luonne: Rauhalla on mahtava asenne ja paljon positiivista itsevarmuutta. Luonteeltaan se on reipas, sosiaalinen ja rohkea. Rauhan kotiväen mukaan vastaan ei ole vielä tullut ihmistä, josta Rauha ei pitäisi. Rauhan kanssa on myös ilo käydä näyttelyissä, sillä se esiintyy aina tarmokkaasti. Rauhan ego on kuin leonbergilla ja näppäränä ja sinnikkäänä se ratkooo ongelman kuin ongelman, oli kyse sitten suljetusta portista tai pöydälle nostetusta makaronilaatikosta...

Ruotsalaisen Baloon omistajat kuvailevat Baloon luonnetta seuraavasti, vapaasti suomennettuna:

Baloo on hyvin positiivinen ja iloinen koira, joka rakastaa juoksemista ja leikkimistä etenkin isojen saksanpaimenkoiraystäviensä Frankien ja Björnen kanssa. Baloo on hyvin kiinnostunut leluista ja juoksentelee ympäriinsä mieluiten kaksi tai kolme lelua kerrallaan suussa. Baloo tykkää myös kamppailla ja vetää leluja kilpaa.

Baloo on itse ystävällisyys, uskomattoman hyväntahtoinen kaikkea ja kaikkia kohtaan. Mutta sujuu siltä talon vartioiminenkin, etenkin, jos Frankie ja Björne turvaavat selustan. Baloo syö hyvin ja mikä tahansa murkina maistuu makupalana.

Baloo on uskomattoman mainio koira, rohkea, terve sekä erittäin kaunis. Omanarvontuntoisena Baloo kulkee lenkeillä aina joukon ensimmäisenä nauttien joka hetkestä.

Näyttelyt: Baloo itse on menestynyt näyttelyissä erinomaisesti ja tällä hetkellä sen jälkeläisistä neljä on valioita, kaikki vähintään kahdessa maassa. Baloo on valittu rotunsa parhaaksi yli kymmenen kertaa ja se on Ruotsin kolmanneksi paras kääpiövillakoira vuodelta 2011. Baloolla on erinomainen rotutyyppi ja hyvin korrekti rakenne. Rauha on hyvärunkoinen ja hyvin liikkuva narttu ja se valioitui kolmessa peräkkäisessä näyttelyssä viime kesänä.
Sukutaulu: Kennelliiton Koiranetissä.