Tagen ja Bettinan pippuri & suola kääpiösnautseripentue syntynyt 24.6.2012, kolme urosta ja yksi narttu /
Tage and Bettina's pepper & salt Miniature schnauzer litter was born 24.6.2012, three males and one female.


Tältä sivulta löydät tietoa G-pentujen vanhemmista, sekä runsaasti pentujen kuvia syntymästä 10 viikon ikään.
From this page you can find information about our G-litter and lots of photos of the puppies from their birth to 10 weeks of age.


isä (C.I.B) POHJ MVA Kaspelix Kompis Tage "Tage" emä LT +170 Andalbagat Czarina Charm "Bettina"

24.6.2012: Tagen ja Bettinan pennut syntyivät tänään. Kuvia vastasyntyneistä sekä pentueen kuulumisia noin viikon-kahden välein löydät täältä.

9.6.2012: Hyvinvoiva Bettina on selkeästi tiineenä. Pentujen syntymään on hieman alle kolme viikkoa aikaa ja Bettina on saapunut mammalomalle Sammattiin. Kotoutuminen on sujunut hyvin ja muut narttumme tulevat hyvin juttuun Betsyn kanssa. Bettina nappasi myös ensimmäisen serttinsä ja oli ROP Someron näyttelyssä 19.5. kasvattaja-tuomari Marianne Holmin kehässä.

29.4.2012: Toiveissamme olevan pentueen emä Betsy on kasvatustyötämme toisessa polvessa. Sopivin sulhanen Betsylle löytyi Ruotsista, Brackets kennelistä. Huhtikuinen vierailu Örebrossa tuottaa toivottavasti tulosta. Matkanteko Bettinan kanssa oli mukavaa, sillä itsevarmana ja hyvähermoisena narttuna se ei välittänyt metron korvia vihlovista äänistä tai Tukholman päärautatieaseman aamuruuhkasta vaan johti seuruettamme häntä pystyssä.

Vanhemmat Tage ja Bettina ovat luonteiltaan tasapainoisia ja avoimia niin toisia koiria kuin ihmisiä kohtaan, mutta eivät mielisteleviä. Molemmat ovat perusterveitä koiria ja niiden silmät on tutkittu terveiksi.
Bettinalla (isä FI MVA Unicum Astronaut emä FI MVA Andalbagat Skotta) on paljon taistelutahtoa ja repimisleikit lelujen kanssa ovat sille parasta motivointia. Bettina on luonnetestattu tuloksella +170, laukausvarma. Näyttelyissä emällä on tähän mennessä yksi sertti ja ROP-voitto. Bettina on 35 cm korkea ja sillä on karkea ja tiivis karvapeite.
Bettinan sukutaulun ja runsaasti tietoa saat Kennelliiton koira.netistä.

Pentueen ruotsalainen isä Tage (isä Forsis Salte Lyckans Ost emä Kaspelix Bubble Gum) on tapaamisemme ja omistaja Annelie Finnebäck kertoman mukaan eloisa ja itsevarma uros, jolta löytyy myös hyvin taistelutahtoa. Tage on MH-luonnekuvattu, tuloksen löydät täältä.
Näyttelyissä (C.I.B) POHJ MVA DK MVA NO MVA SE MVA Tage on menestynyt hyvin ja se valittiin viime marraskuussa Tanskassa kääpiösnautsereiden erikoisnäyttelyn parhaaksi. Tage on 34,5 cm korkea ja sillä on Bettinan tavoin erinomainen, helposti nypittävä karvapeite. Tageen ja sukutauluun voit tutustua tarkemmin täällä www.brackets.se.

Alla kuvia Tagesta.

Alla kuvia Bettinasta.


1.10.2012: G-pentue 14 vk viikkoa/ Our G-litter 14 weeks.

G-pennuistamme urokset Andalbagat Growler Glow, Andalbagat Gregor Grandeur ja Godric Goodwill ovat muuttaneet omiin ihaniin koteihinsa, onnea perheille! Kuulumisten ja kuvien perusteella poikien kotiutuminen on sujunut hyvin.

Alla kuvia pennuista.

Uros Andalbagat Godric Goodwill, 10 vk / Male Andalbagat Godric Goodwill, 10 weeks.


Narttu Andalbagat Gloriana Charm, 10 vk / Female Andalbagat Gloriana Charm, 10 weeks.Uros Andalbagat Gregor Grandeur, 7 vk / Male Andalbagat Gregor Grandeur, 7 weeks.


Uros Andalbagat Growler Glow 7 vk ja alakuva ensimmäiseltä päivää omassa kodissa 10 viikon iässä/ Male Andalbagat Growler Glow 7 weeks.27.7.2012: G-pentue 4 viikkoa ja viisi päivää / Our G-litter 4 weeks and five days.

G-pennut leikkivät, syövät reippaasti jauhelihaa ja harjoittelevat ulos pissimistä. Emä Bettina on erittäin innokas pentujen leikittäjä ja pikkuisista onkin koko ajan enemmän leikkiseuraa niin emälle kuin toisilleen.

Pentueen pienin uros, Mahti Jr, jouduttiin suruksemme lopettamaan 13.7. Sen kasvu oli hiljentynyt muutaman päivän ajan ennen kuin kunto valitettavasti huononi ja eläinlääkäri totesi elintoiminnot heikentyneiksi ja keuhkoissa nestettä.Vaaleampi poika / The lighter boy.
Tummempi poika / The darker boy.


Tummin poika / The darkest boy.Tyttö, etsii sijoituskotia / The girl.
Vaaleammat pennut / The lighter puppies.


Tummemmat pennut / The darker puppies.
10.7.2012: G-pennut ovat 2 viikkoa vanhoja / Our G-puppies are 2 weeks old.

G-pennut kasvavat hyvää vauhtia. Suurimmat ovat nelin-/viisinkertaistaneet syntymäpainonsa. Pienin uros Mahti Jr osoittautui taistelijasieluksi on sekin yli kolminkertaistanut syntymäpainonsa. Silmät ovat olleet auki jo jonkin aikaa ja kuulokin kehittyy koko ajan. Pennut harjoittelevat ensimmäisiä hännänheilutuksia ja tapailevat tomerasti ensiaskeleita. Erityisen hauskaa on harjoitella hampaattomia leikkihaukkaisuja kasvattajan sormeen. Myös emo Bettina voi hyvin ja viileät säät ovat pitäneet lämpötilan pentulaatikossakin mammalle mieluisina.


Sävysuora / A bit different colours of the puppies.


Narttupentu/ The female puppy.


Pienin uros Mahti Jr / The smallest male Mahti Jr.


Tummempi uros / The darker male.


Tummin uros / The darkest male.


Vaaleampi uros / The lighter male.


24.6.2012: vastasyntynyt G-pentue/ Our newly-born G-litter.


Pitkän, mutta rauhallisesti sujuneen avautumisvaiheen jälkeen Bettinalle ja Tagelle syntyi tytär ja sille neljä veljeä aamuyöllä ripeästi parissa tunnissa. Emä voi hyvin ja maitoa riittää.

Yksi uroksista syntyi 96 g painoisena, muiden pentujen ollessa 200 - 240 g. Bettinan emälle Veeralle syntyi vuosia sitten vain 60 g painoinen pentu, se ei ollut juuri tulitikkuaskia suurempi, mutta urheasti taisteli itsensä aivan kelpo kääpiösnautseriksi. Urhoollisuutensa ansiosta pentu sai työnimekseen Mahti. Nykyään Mahti eli Andalbagat Mimir on lähes 35 cm korkea agilitykoira. Toivotaan, että nyt syntyneellä Mahti Juniorilla on yhtä paljon sisua!


Alla hieman tummemmat pojat / The little bit darker boys.


Alla narttu ja vaaleampi poika / The female and a little bit lighter boy.

Alla pikkuinen uros Mahti Jr / Smallest male Mahti Jr, only 96 g.