Tuore-eli BARF-ruokinta

Miksi BARF-raakaruokaa ?

Vuosien kuivaruoka-sekä puurokokeilujen jälkeen löysimme vuonna 2002 BARF- ruuan ,joka sopii kaikille koirillemme ja koiramme myöskin syövät sitä erittäin halukkaasti.
Kaikki raaka-aineet ovat raakoja,mitään ei siis keitetä tai paisteta,ruokinnan helppous onkin juuri siinä ! Ruoka-aineet ovat nähtävillä ja tiedämme tarkasti mitä koiramme saavat ruokakuppiinsa.

Mitä se on ?

Eläinlääkäri Ian Billinghurst on muokannut BARFin koirien esi-isien (mm.suden) ruokatottumusten pohjalta,pyrkien mahdollisimman terveelliseen ja luonnonmukaiseen ruokavalioon tämän päivän koirille.

Koiran ruokavalion pääainekset ovat raakana syötettävät lihaiset luut ja murskatut kasvikset + jauheliha-mössö.

BARF-ruokinta on varsin helppoa,siinä tarkoitus ei ole saavuttaa tasapainoa jokaisen aterian kohdalla,vaan tasapaino saavutetaan päivien tai viikkojen kuluessa.Ts.jokaisen aterian ei tarvitse olla tarkalleen tasapainoitettu kaikkien ruoka-aineiden suhteen.

Miten ruokimme BARF-raakaruualla ?

Koiramme saavat päivittäin lihaisia luita, broilerin siipiä joiden liha luu suhde on 1:1, yhden aterian. Lihaisten luiden osuus päivittäisestä ruuasta on 60%.
Siivet olemme jauhaneet tai leikanneet saksilla noin 1 sentin mittaisiksi paloiksi,jolloin koiran on ne helppoa ja turvallista syödä.

Toinen ateria on jauheliha-kasvismössöä, jossa on 50% kasvista ja 50% jauhelihaa tai sisäeimiä tai kalaa. Kasvismössöön laitamme esim.kurkkua, kesäkurpitsaa, parsakaalia, salaattia, omenaa ja banaania. Mössön osuus päivittäisestä ruuasta on 40%.

Halki-poikki sahatut naudan potkaluut ovat myös koiriemme herkkua ja niiden pureskelu mieleistä ajankulua.

Muutaman kerran viikossa lisäämme ruokaan pieniä määriä esim. pellavaöljyä tai vehnänalkioöljyä,merilevää,omenaviinietikkaa .

Koiramme syövät BARF-raakaruokaa läpi elämänsä,kaikissa elämänvaiheissa.

Päivittäisten ruoka-annosten määrä on yksilökohtainen.Aikuisen koiran ravinnontarve on noin 2-3 % koiran painosta.
Ohjeellisena määränä kääpiösnautseri nartulle voisi olla 1-2 siipeä ja 1dl mössöä päivässä.
Uroksille annostus on runsaampi. Oikea määrä löytyy kokeilemalla.

Myös pentumme siirtyvät imetyksestä suoraan BARF-raakaruokintaan.

Olemme laatineet yksityiskohtaiset ja helppotajuiset ruokintaohjeet,viikon ruokalistoineen,pennuille sekä aikuisille koirille.

Pennuille annamme mukaan kattavat ruokinta- ja hoito-ohjeet sekä BARF-raakaruokaa.

Lisätietoja linkeistämme, tai soittamalla 040-5769922.

Ian Billinghurst
Greendog
Kennel Viribus Unitis - ruokinta