Pentuja

Meillä syntyy yhdestä kahteen pentuetta vuosittain. Tietoja pentuesuunnitelmista ja syntyneistä pennuista saat alla olevista linkeistä. Kannattaa myös tutustua kuvien alta löytyvään kirjoitukseen. Kennelliiton Koiranetistä löydät tiedot kaikista aiemmin kasvattamistamme pentueista, linkki kääpiösnautseripentueisiin ja kääpiövillakoirapentueisiin.

Kääpiösnautseripentuja

KääpiövillakoirapentujaHyödyllistä tietoa pennuista ja kasvatustyöstämme

Opastamme kasvattiemme omistajat yhteisen elämän alkuun uuden perheenjäsenensä kanssa. Tuemme uusia koiranomistajia koko koiran elämän ajan ja toivomme omistajilta myös yhteydenpitoa meihin. Panostamme paljon pentujemme ensimmäisiin kuukausiin ja pyrimme kehittymään kasvattajina jokaisen pentueen kohdalla.

Pennut kasvavat meillä kotona tottuen erilaisiin ihmisiin, ääniin, omiin koiriimme ja tavalliseen perhe-elämään. Pentumme aloittavat säännöllisen ulkoilun noin viiden viikon iässä ja luovutusiässä niillä on jo alustava käsitys sisäsiisteydestä. Iso pihamme tarjoaa monta virikettä ja paljon ihmeteltävää pennuille heti pienestä pitäen. Koulutettu koiranomi on tehnyt meillä syntyneille pennuille vuodesta 2009 pentujen luonnetta kuvaavat pentutestit. Omien havaintojemme lisäksi ulkopuolisen asiantuntijan tekemä testi antaa hyvän kokonaiskuvan pennun senhetkisistä luonteenpiirteistä ja auttaa sopivan kodin valinnassa. Todellista harrastuskoiraa etsivälle pyrimme löytämään luonneominaisuuksien puolesta mahdollisimman sopivan pennun.

Luovutushetkellä pentu on eläinlääkärin tarkastama, rekisteröity, tunnistusmerkitty, madotettu sekä useaan kertaan pesty ja trimmattu.

Niin aikuiset koiramme kuin pentummekin ovat syöneet vuodesta 2002 lähtien raakaravinto BARF:a (Bones and Raw Food = luita ja raaka ruokaa). Pennut luovutetaan vain samaa ruokintaa jatkaviin koteihin. Ruokinnasta saa mukaansa kattavat ohjeet ja sen toteuttamiseen perehdytään myös käytännössä.

Sekä kääpiösnautseri että kääpiövillakoira ovat trimmattavia rotuja. Molempien turkit vaativat viikottaista huolenpitoa. Omistajan on hyvä opetella itse tekemään turkin perussiistiminen, koiran peseminen ja konetyöt. Koiran hankinta edellyttää myös turkinhoitovälineiden hankintaa.

Jotta kääpiösnautserin turkki pysyy rodunomaisena, säänkestävänä ja karkeana tulee se nyppiä noin 6 kuukauden välein. Lisäksi kääpiösnautseri tulee siistiä trimmauskoneella ja saksilla noin 2-3 kuukauden välein. Teemme mielellämme omien kasvattiemme nypppimiset, siistimiset ja opetamme omistajan myös itse hoitamaan perustrimmauksen.

Säännöllisen pesemisen ja kuivaamisen (noin 4-8 viikon välein) ja konetöiden (noin 2-4 viikon välein) lisäksi kääpiövillakoiran turkki tulee saksia vähintään kolmen kuukauden välein. Rotutyypillinen saksiminen vaatii asiantuntevan trimmaajan.

Toivomme kasvattiemme omistajilta sitoutumista koiran säännölliseen turkinhoitoon.

Kannustamme kaikkia kasvattiemme omistajia harrastamaan koiransa kanssa. Etenkin pennun ensimmäisenä vuotena toivomme osallistumista pentuleikkikouluihin ja pentukursseille.

Vanhemmankin koiran kanssa tottelevaisuuskoulutukset, rallytoko ja agilityharjoitukset parantavat koiran ja omistajan välistä yhteistyötä. Etenkin pennulle ja nuorelle koiralle huolellinen sosiaalistaminen erilaisiin ympäristöihin, ihmisiin ja koiriin on erityisen tärkeää. Ennen pennun ottamista kannattaa miettiä, onko aikaa ja halua paneutua huolellisesti pennun peruskoulutukseen. Suosittelemme myös lämpimästi lukemaan Tuire Kaimion kirjaan Pennun kasvatus ja käyttämään sitä apuna pennun kasvatuksessa.