Kääpiövillakoirapentuja

9.4.2016: Kääpiövillakoirapentue syntynyt 7.4.2016. Viisi pentua: yksi aprikoosi uros, kolme aprikoosia narttua ja yksi musta narttu.


Simban FI SE LT EE MVA MULTI-V Sarahill Springtime Lover ja Fridan FI MVA Andalbagat Black Auroria pentue syntyi 7.4.2016. G-pentueen pennut ovat luovutusikäisiä kesäkuun alussa.

Pennut etsivät hyviä koteja. Toivomme perheiden olevan kiinnostuneita pennun peruskoulutuksesta, huolellisesta turkinhoidosta ja pennun ruokkimisesta BARF-raakaravinnolla, johon meiltä saa hyvät ohjeet. Lupaavimmalle uros- ja narttupennulle meillä on toiveissa näyttelyistä kiinnostunut koti.


Kahden päivän ikäisestä G-pentueesta on lisätty uusia kuvia. Kuvat löydät G-pentueen omalta sivulta.


Lisätietoja pennuista saat soittamalla 040 841 8572/Henriika Moisio (miel. klo 16 jälkeen) tai lähettämällä sähköpostia henriika.moisio(at)gmail.com (Huomaathan, että osoitteessa Henriika kirjoitetaan yhdellä k:lla). Ennen pentutiedustelua luethan tekstin kasvatustyöstämme (sivun alaosassa).


Viime vuonna 2.5.2015 syntyneestä F-pentueesta on lisätty uusia kuvia 28.3.16. Myös näiden pentujen emä on Frida. Kuvat löydät F-pentueen omalta sivulta.


G-pentueen vanhemmat Simba ja Frida esitelty alla

Pentueen isä FI MVA SE MVA EE MVA LT MVA LT JMVA EE JMVA TLNJW-14 TLNW-14 BALTJV-14 TLNW-15 EEV-15 LVV-15 Sarahill Springtime Lover "Simba"
(isä Sarahill True Love (musta), emä Sarahill Simply Red (aprikoosi))


Pentueen emä FI MVA Andalbagat Black Auroria "Frida"
(isä C.I.B NORD CH FI MVA JV-10 V-11 Pandorans Name the Game (musta), emä FI MVA Dana Francheska Doni (aprikoosi))


Terveys: Pentueen vanhemmat ovat perusterveitä koiria, niillä ei ole allergioita tai muita sairauksia. Niin emä Fridan kuin isä Simban silmät on tarkastettu terveiksi alle vuoden sisällä. Vanhempien polvet on tarkastettu myös terveiksi ja molemmat vanhemmat ovat geneettisesti terveitä PRA silmäsairauden suhteen (PRA prcd terve).

Luonne: Frida ja Bomi ovat ystävällisiä, eloisia ja lempeitä kääpiövillakoiria. Niiden kanssa on mukava harrastaa eri harrastuslajeja ja ne kiintyvät kovasti perheeseensä. Yhteistä leikkihetkeä ei voita mikään! Sanonta sanoo, että hyvässä villakoirassa on osa enkeliä, osa narria ja osa paholaista ja vanhemmista löytyy kyllä nämä kaikki puolet.

Näyttelyt: Vanhemmat ovat itse menestyneet näyttelyissä erinomaisesti. Isä Simba on vuoden 2015 voitokkain harmaa, aprikoosi, punainen kääpiövillakoira. Molemmilla vanhemmille on erinomainen rotutyyppi ja kauniit päät. Vanhemmat liikkuvat hyvin ja tasapainoisesti korrektin rakenteensa ansiosta. Molemmilla vanhemmilla on myös tiiviit, runsaat, vahvat ja hyvälaatuiset turkit. Tasapainoinen rakenne, hyvät liikkeet ja oikeanlaiset turkit, ovat tärkeitä asioita myös kotikoiran terveydelle ja hyvinvoinnille.

Sukutaulu: Tämän pentueen sukutaulu on erittäin mielenkiintoinen ja harvinainen yhdistelmä aprikooseja ja mustia kääpiövillakoiria. Pentueen sukutaulu on monimuotoinen ja sukukatokerroin on suuri (0,80), mikä on hyvä asia geneettisen monimuotoisuuden kannalta. Tarkastele sukutaulua Kennelliiton Koiranetissä. Kennelliiton koiranetistä löydät myös runsaasti terveys- ja muita tietoja pentueen vanhemmista, sukulaisista ja aiemmista jälkeläisistä.


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨


23.9.2013 syntyneen aprikoosin C-pentueemme pennut (isä Yamit Muskat Rozamur ja emä Dana Francheska Doni) ovat muuttaneet omiin koteihinsa. Uusimmat kuvat löytyvät C-pentueen omalta sivulta.


28.10.2014 syntyneen D-pentueemme pennut ( emä Andalbagat Aqua Lavinnen ja isä Tamarettos Anemone Blanka) ovat muuttaneet omiin koteihinsa. Uusimmat kuvat löytyvät D-pentuen omalta sivulta.


30.10.2014 syntyneen aprikoosin E-pentuuemme pennut (isä Yamit Muskat Rozamur ja emä Andalbagat Aqua Lavinne) ovat muuttaneet omiin koteihinsa. Pentueen kuvat ja kuulumiset löytyvät E-pentueen omalta sivulta.


2.5.2015 syntyneen aprikoosin ja mustan F-pentueemme pennut (isä Goldfire's Chili Naga Morich ja emä Andalbagat Black Auroria) ovat muuttaneet omiin koteihinsa. Pentueen kuvat ja kuulumiset löytyvät F-pentueen omalta sivulta.